A-Meezing Vrijdag laat heel Boskoop zingen

‘Waar de schoonste rozen groeien, waar de Gouwe rustig stroomt. Waar de Rhododendrons bloeien, tusschen allerlei geboomt’. In dat mooie, muzikale dorp zongen zeker 600 Boskoopse keeltjes mee met bekende en minder bekende muziek. Prachtige Italiaanse opera’s, gezellige Nederlandse meezingers en swingende popmuziek: er werd een absoluut muzikaal hoogstandje neergezet door de deelnemende Boskoopse verenigingen.

Het al vroeg aanwezige publiek kon de keeltjes opwarmen met de muziek van het Boskoops Schipperskoor. Zij regen de bekende en minder bekende zeemansliedjes zonder enkel probleem aan elkaar vast. Toen de stemmen warm waren maakte het Schipperskoor plaats voor de enthousiaste leden van Scoutingband De Schouw. Met hun vrolijke marsjes bereidden zij het publiek voor op het echte spektakel: A-Meezing Vrijdag.

Om klokslag 20:00 uur heette wethouder Maat iedereen welkom namens de gemeente. Ook feliciteerde hij Harmonie Excelsior met het 120-jarige jubileum, de uiteindelijke reden van dit feestje. Achter hem stonden Harmonie Excelsior, Zanggroep Da Capo, het Pop-Inkoor en DieGouwe Sanghers te popelen om te beginnen.

Na het welkom weerklonken de eerste klanken over het plein. De sopraan Wendy Roobol bracht bij het publiek kippenvel met de nummers Habanera en Oh mio Babbino. Naast zingen was het ook nog tijd om te dansen met de Sirtaki, op muziek uit de film ‘Zorba de Greek’. Écht feest werd het met de feestnummers ‘Leef’, en bekende nummers als ‘Dromen zijn bedrog’, ‘Kom van dat dak af’ en ‘Opzij, opzij, opzij’. Tijdens de laatste medley was het feest zo groot, dat het koor het podium in polonaise verliet.

Een bijzondere, muzikale en originele avond was daarmee ten einde. Organisator Freek Tasma ‘’Wat een geweldige avond hebben wij met z’n allen beleefd. Het is echt bijzonder om te horen hoe 3 koren en een harmonie-orkest samen klinken. De optredens van het Schipperskoor en Scoutingband de Schouw gaven een mooie extra dimensie aan het geheel. Ook de inzet van de Dorpskernwinkels was super, door hun aanwezigheid met kraampjes ontstond er een supergezellige minibraderie. Het was in 1 woord top!’’

Ook het aanwezige publiek had zichtbaar genoten. ‘’Een nieuwe traditie is geboren’’ werd al door menigeen gezegd. De commissie gaat er over bomen. Maar eerst houden wij ons bezig met ons galaconcert, op 7 november 2019. Houdt u de datum vrij?

 

 

Bekijk meer foto’s van A-Meezing Vrijdag