Contact
0172 213 717

Geslaagde drumworkshop bij Harmonie Excelsior Boskoop

Op 25 maart 2017 kwam de geboren en getogen Boskoper Olaf Fase even terug naar Boskoop voor een spetterende drumworkshop bij Harmonie Excelsior. Deze vereniging is geen onbekend terrein voor hem, aangezien hij bij deze vereniging heeft gespeeld voordat hij professioneel drummer werd. Maar liefst 42 enthousiaste drummers deden mee aan deze workshop. Hij begon de middag met een indrukwekkende drumsolo, waar alle toeschouwers bewonderend naar luisterden. Vervolgens startte hij zijn interactieve workshop. Na een uur vol leerzame en leuke oefeningen, sloot hij de workshop af met een grootse drumsolo.

Olaf vertelde tijdens de workshop dat de kunst van een goede drumsolo inhoudt dat je een verhaal vertelt tijdens het spelen. Door op een bepaalde manier te spelen, kun je emoties overbrengen, die het verhaal versterken. Hij liet dit zien door eerst een stuk op het drumstel te spelen en daarna aan de deelnemers te vragen welk verhaal hij probeerde over te brengen. Ook zette Olaf de drummers aan het werk met verschillende praktische oefeningen. Zo werden de stokjes in de lucht, op de stoel van de buurman en door een stuk papier heen geslagen. Nadat Olaf de laatste roffels had geslagen op zijn drumstel, ontving hij een groot applaus van de deelnemers, die het zichtbaar naar hun zin hadden gehad. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde middag.

De foto’s en enkele filmpjes kunt u hier bekijken.

Het eerst volgende concert waar Harmonie Excelsior te beluisteren is, is tijdens Koningsdag op 27 april 2017 om 11.30 uur op het dorp naast het Keldertje. Hier zal voor het eerst het vernieuwde buitenprogramma ten gehore worden gebracht.