Harmonie Excelsior houdt groot muziekproject op Boskoopse en Reeuwijkse basisscholen

In februari is Harmonie Excelsior op De Ichthusschool en de Zevensprong in Boskoop en de Bron in Reeuwijk in de groepen 5 en 6 gestart het muziekproject genaamd ‘Blaasmuziek is cool’. Harmonie Excelsior heeft als doel om de 100 kinderen uit deze groepen (weer) bekend te laten worden met muziek.

‘Blaasmuziek is cool’ is een onderdeel van het jongerenproject ‘Windkracht 6’, ontwikkeld door kennisinstituut Kunstfactor. De kinderen krijgen in dit project vier interactieve lessen van professionele muziekdocenten, welke worden verzorgd door Harmonie Excelsior. De eerste les zal gaan over blaasinstrumenten en het orkest in het algemeen. De andere drie lessen gaan over een specifieke groep in een orkest: de houtblazers, de koperblazers en de Algemene Muzikale Vorming.

In een spetterende afsluitende muziekvoorstelling ‘Wieger wordt wakker’ laten de kinderen vervolgens samen hun geleerde muzikale kwaliteiten aan zichzelf en aan hun ouders zien. De avond wordt begeleid door het jeugdorkest van de muziekvereniging: ‘C-Akkoord’. Tijdens de voorstelling wordt het verhaal van ‘Wieger wordt wakker’ door een verteller voorgedragen en zullen de ingestudeerde liedjes in het verhaal gevoegd worden waardoor de kinderen zelf onderdeel van het verhaal worden.

Het eindproject vindt plaats op donderdag 20 april 2017 in de Zijdekerk, Zijde 11 te Boskoop. De avond zal 19.00 uur starten en zal tot ongeveer 20.00 uur duren. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Deze avond is het ook mogelijk om via de Harmonie Excelsior uw kind op te geven voor de Algemene Muzikale Vorming welke in mei 2017 zal starten. Uw kind krijgt een jaar lang muzieklessen om de basis te leren voor maar € 100,-. Mocht uw kind al noten kunnen lezen, maar geen instrument kunnen kiezen bieden wij AMV 2 aan. In een jaar tijd mag uw kind 5 verschillende instrumenten 6 weken lang proberen. Eens in de 7 weken is er een gezamenlijke les. Dit voor € 200,- per jaar. Voor beiden heeft uw kind niet mee te hoeven doen aan het scholenproject, maar iedereen is welkom. Op 3 mei 2017 zal er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis proefles zijn bij Harmonie Excelsior, Biezen 6 in Boskoop.

Mocht u of uw kind al weten welk instrument ze graag willen bespelen is het altijd mogelijk gelijk te starten met de lessen op het instrument naar keuze.