Jaarlijks verenigingsconcert

Op zaterdagavond 4 november 2017 is het weer tijd voor het jaarlijkse verenigingsconcert van muziekvereniging Excelsior uit Boskoop. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen. Om 20.00 uur zullen de eerste noten klinken van de leden van de AMV. Daarna staan de slagwerkers van ‘Sla je slag’ klaar om iedereen flink wakker te schudden met hun swingende slagwerkstukken. Ook het opleidingsorkest C-akkoord en het harmonieorkest zullen deze avond stukken laten horen die zij de laatste weken gerepeteerd hebben.

De leden van de Algemene Muziek Vorming (AMV) zijn de jongste leden van de vereniging. Zij leren muziek maken door te spelen op blokfluiten, boomwhackers, trommels, en eigenlijk op alles waar geluid uit komt! Zij zijn in mei begonnen met de lessen en wij zijn supertrots dat zij nu al klaargestoomd zijn voor hun eerste optreden. De slagwerkers van ‘Sla je slag’ hebben al ietsje langer les. Zij vinden het erg leuk om in een slagwerkgroepje te spelen. Daarbij gebruiken zij niet alleen trommels en een drumstel, maar ook koeienbellen, triangels, schudeieren en noem maar op. Er is van alles te zien en te horen als zij optreden! Als leerlingen een paar jaar les hebben gehad, mogen zij meespelen in een echt orkest. Bij C-akkoord ervaren zij hoe leuk het is om samen muziek te maken! Het plezier in muziek maken is zeker terug te horen in de stukken die zij spelen! De gevorderde muzikanten spelen in het harmonieorkest. In het harmonieorkest wordt met heel veel plezier en op een goed niveau muziek gemaakt. De stukken zijn pittig, maar de leden hebben zich er in vastgebeten en zijn erin geslaagd om er een mooi programma van te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden? En ben je fan van live muziek? Dan mag je dit concert zeker niet missen! Voor slechts €5,- kun je genieten van ons optreden. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. En vergeet niet wat lekkere trek mee te nemen. In de pauze verkopen wij namelijk heerlijk zelfgemaakt gebak.