Contact
0172 213 717

SLAGWERKGROEP

ALLROUND SLAGWERKER

Wij leiden leerlingen op tot allround slagwerker. Uiteraard krijgen ze les op het bekende drumstel, maar ook leren ze een uitgebreid assortiment percussie instrumenten bespelen. Ook het melodisch slagwerk komt in de opleiding aanbod.

SAMEN SPELEN

Slagwerk bespelen met elkaar is ontzettend leuk. Alle verschillende instrumenten bij elkaar maken samen fantastische muziek.

SLAGWERKINSTRUCTEUR

Onze instructeur is er een met veel ervaring en met passie voor de vereniging.

Slagwerkgroep  “Sla je slag”

De meeste mensen denken bij een slagwerkgroep aan veel herrie, maar dan heeft u onze slagwerkgroep ‘Sla je slag’ nog nooit gehoord. Zij spelen leuke nummers met een goed ritme op alle soorten slagwerk en percussie. Een waar spektakel waarbij u maar moeilijk stil kunt blijven zitten.

Elke slagwerker krijgt les van Martijn van Tent. Een paar keer per jaar komen al deze slagwerkers samen voor een optreden als Slagwerkgroep ‘Sla je slag’.  In de slagwerkgroep maken de leerlingen kennis met verschillende slagwerkinstrumenten, zoals drumstel, pauken, grote trom, conga’s en sambaballen. De leerlingen worden op deze manier opgeleid tot allround slagwerkers. Dit is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk voor onze orkesten. We zijn dan ook ontzettend trots op deze grote groep slagwerkleerlingen.

Heeft uw stoere zoon of dochter ook zin om mee te doen? Kom gerust eens langs op een repetitie op dinsdagavond rond half zeven om een kijkje te nemen.

34

Blije orkestleden

34

Blije orkestleden

34

Blije orkestleden

34

Blije orkestleden

Martijn van Tent

Per januari 2018 is Martijn onze slagwerkinstructeur.

Martijn heeft slagwerk gestudeerd op het conservatorium van Tilburg. Daar heeft hij veel geleerd over alle instrumenten die bij het slagwerk horen: trommels en drumstel, maar ook instrumenten als xylofoon, pauken, marimba en djembé. Martijn is melodisch slagwerker bij Fanfare “Bereden Wapens” (collega van onze dirigent Bart Roobol) en is ook dirigent bij St. Caecilia Leidschendam-Voorburg.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

Slagwerkgroep

92,50Per kwartaal
  • Wekelijkse les
  • Les van gediplomeerde docenten
  • Opleiding gericht op HaFaBra examens
  • Deelname aan orkest inbegrepen