SAXCELSIOR

ONTSTAAN

Saxcelsior, de naam zegt het eigenlijk al, bestaat uit onze saxofoonsectie. Ooit heeft de sectie tijdens een voorjaarsconcert een optreden verzorgd. Dit was zo leuk om te doen, dat de groep de laatste jaren onder leiding van Jan Haasnoot zelfstandig oefent en optreedt als kwintet of kwartet.

MUZIKANTEN

Naast Jan maken Jacqueline Heemskerk, Sjaak Matze en Annelies Zonneveld deel uit van dit saxofoongezelschap. Er wordt op vier maten saxofoon gespeeld: de sopraan- alt- tenor- en baritonsaxofoon.

MUZIEKKEUZE

De muziekkeuze is heel divers. Wat Bach, heel wat Gershwin, Glenn Miller en Duke Ellington, verdere stijlen als mambo, swing, kerstmuziek en niet te vergeten “lang zal ze leven”!

Saxcelsior

Optredens binnen en buiten Boskoop

Saxcelsior heeft al heel wat optredens binnen en buiten Boskoop op haar naam staan. Zo waren ze te horen op een verjaardagsfeest in het Boomkwekerijmuseum, bij de opening van een winkel en al een aantal maal tijdens de Kunstmarkt in het Rosarium en in de Assortimentstuin. Ook heeft Saxcelsior de opening van de wintertentoonstelling van Boskoop Creatief en van de Monumentendag muzikaal omlijst en in het Boomkwekerijmuseum gespeeld tijdens de wisseltentoonstelling van de Boskoopse muziekverenigingen Concordia en Excelsior. Verder hebben ze gespeeld op een jubileum in Schiedam, de kunstroute in Hazerswoude, tijdens een dubbelconcert in Het kleine Kerkje, op de Kerstmarkt in Flora en op een koude vrijdagavond voor Kerst in de Dorpskern van Boskoop om het winkelend publiek op te fleuren.

Saxcelsior is een gemakkelijk in te zetten groep met een repertoire dat zich steeds uitbreidt.

Saxcelsior voor uw feestje, dat is een feest! Neem contact op voor de mogelijkheden.