Groots afsluitingsconcert van het scholenproject ‘Wieger wordt wakker’ door Harmonie Excelsior

Niet is mooier dan het overbrengen van je passie op enthousiaste kinderen. Daarom is een aantal enthousiaste leden en docenten van Harmonie Excelsior gestart met het muziekproject Wieger wordt wakker op basisschool De Rehoboth en basisschool De Akker in Boskoop. Tijdens het project kwamen de kinderen in aanraking met verschillende muziekinstrumenten. Op 19 april is de grote sluiting van het project in de Zijdekerk. Het begint om 19:00 uur. U bent van harte welkom om te komen kijken!

Het project gaat over Wieger, die niet weet wat voor instrument hij wil bespelen. Hij heeft weleens gehoord over een trompet en een dwarsfluit, maar hij kan niet kiezen! Daarom neemt hij de leerlingen mee op ontdekkingsreis langs allerlei instrumenten die in een orkest zitten. Zo wordt er verteld over de trompet, de klarinet, een fagot, een drumstel en nog veel meer instrumenten. Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf proberen om geluid uit de instrumenten te krijgen! Ook leerden de kinderen liedjes en een dansje. Alle onderdelen van het project komen samen in het afsluitingsconcert op 19 april in de Zijdekerk: ze zien een orkest spelen, ze mogen geoefende liedjes zingen en het inmiddels bekende dansje uitvoeren. Het zou natuurlijk mooi zijn als u met zo veel mogelijk mensen komt bekijken wat zij hebben geleerd!

Het doel van het Wieger wordt wakker project is om kinderen in aanraking te laten komen met muziek. Als de kinderen enthousiast zijn geworden en nog meer willen leren over muziek, kunnen zij zich aanmelden voor Algemene Muziek Vorming (AMV). Bij de AMV krijgen kinderen een jaar lang muzieklessen om de basis te leren voor maar €100,-. Kan uw kind al noten lezen, maar weet hij of zij nog niet welk instrument het beste past? Dan bieden wij AMV 2 aan. Voor €200,- per jaar mag uw kind 5 verschillende instrumenten 6 weken lang proberen. Als uw kind interesse heeft, mag hij of zij op 25 april 2018 van 17:45 uur tot 18:45 uur komen kijken bij de gratis proefles bij Harmonie Excelsior, Biezen 6 in Boskoop.