AMV en Instrumentenverkenning

INSTRUMENTKEUZE

Kinderen houden van muziek en willen ook graag zelf muziek maken. Maar, welk instrument past nou bij je? Het antwoord op die vraag is voor veel kinderen en hun ouders moeilijk. Daarom hebben we Algemene Muzikale Vorming (AMV). Dit zijn muzieklessen voor beginners, die worden gegeven in ons gebouw in Boskoop.

SPELENDERWIJS

Tijdens de lessen AMV maken de kinderen op speelse wijze kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten. Ook ontwikkelen ze gevoel voor melodie, maat en ritme. De keuze voor een muziekinstrument ontstaat zo spontaan.

AMV & Instrumentenverkenning

AMV is voor de echte beginners. Leerlingen kunnen daarna doorstromen naar instrumentlessen. Echter als ze de keuze voor een instrument nog lastig vinden, is AMV Instrumentenverkenning ideaal om daar achter te komen.

Algemene Muzikale Vorming

In september starten wij elk jaar met lessen AMV. AMV is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6. De lessen worden gegeven op woensdag van 18.30 uur tot 19:30 uur.  Tijdens de lessen komen verschillende onderwerpen aan bod:

 • noten leren lezen van C1 tot en met E2;
 • Muziek maken met verschillende instrumenten: blokfluit, klokkenspel, boomwhackers en verschillende ritme-instrumenten;
 • luisteren naar verschillende muziekstijlen;
 • kennis maken met verschillende instrumenten, zoals dwarsfluit, hobo, klarinet, trompet, hoorn, pauken, saxofoon, keyboard en gitaar.

Als je al noten kunt lezen (C1 tot en met F2), weet wat hele, halve, kwart en achtste noten zijn maar nog niet weet welk instrument je wilt bespelen, dan is Instrumentenverkenning echt iets voor jou. In een jaar tijd kun je vijf instrumenten uitproberen. Voor ieder instrument krijg je zes lessen. Af en toe neem je, samen met de andere kinderen van de AMV, een kijkje bij het grote orkest. Zo kun je alvast voelen hoe het is om in een grote groep muziek te maken.

Wil jouw kind graag bij de AMV? Dan kun je hem of haar hier aanmelden voor de lessen die starten in september. Is het nog geen september? Ook dan kun je een berichtje naar ons sturen. Wij sturen in de zomervakantie dan een herinnering.

12

Leerlingen

80

Boomwhackers

30

Afwasborstels

40

Sterren van de week

AMV Instructiegroep

De AMV-lessen worden door onze eigen leden georganiseerd en gegeven

De AMV staat onder leiding van de enthousiaste docenten Aafke, Arlet, Mariska, Marlein, Myrna en Walter. Zij spelen allemaal in het harmonieorkest. Aafke speelt daar dwarsfluit en hobo, Arlet en Mariska spelen dwarsfluit, Marlein speelt hobo en althobo, Myrna speelt klarinet en Walter bespeelt de pauken en het kleine slagwerk. Met hun creativiteit, muzikaliteit en enthousiasme proberen zij elke week weer een feestje te maken van de AMV.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

AMV

110Per jaar
 • Wekelijkse les op woensdag
 • Afwisseling met spel, kennis en muziek
 • Blokfluit en lesboek inbegrepen
 • Elke groep begint in september
 • Diverse extra activiteiten

Instrumentenverkenning

220Per jaar
 • Wekelijkse les op woensdag
 • Les op verschillende instrumenten
 • Les van enthousiaste orkestleden
 • Huur van instrumenten en werkboek inbegrepen
 • Diverse extra activiteiten

LIVE OPNAMES