C-AKKOORD

OPLEIDINGSORKEST

In C-Akkoord bereiden onze leerlingen zich voor op het spelen in het harmonieorkest. Daarom leren ze hoe het er in een orkest aan toegaat, wat er komt kijken bij het instuderen van muziekstukken en hoe het is om een concert te geven.

REPETITIES

Iedere donderdag repeteren zo’n 50 leerlingen van 18.00 uur tot 19.15 uur onder leiding van Jasper Lokhorst in de Hoge Noot aan de Jan Willem Frisoweg 1a te Waddinxveen.

LEUKE MUZIEK

De muziek is leuk en eigentijds, van Lady Gaga tot filmmuziek van bekende (animatie)films.

C-Akkoord

C-Akkoord is het opleidingsorkest van Excelsior en Concordia Waddinxveen. Leeftijd speelt in C-Akkoord geen rol; onze leerlingen variëren in leeftijd van 11 tot 47 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 17 jaar.

Gemiddeld stromen onze leerlingen na anderhalf jaar les in C-Akkoord in. Het precieze moment verschilt per leerling en wordt door de docent bepaald. Als de leerlingen in C-Akkoord spelen, begint de voorbereiding voor de muziekexamens. Leerlingen die hun A-examen op zak hebben mogen in overleg met hun docent doorstromen naar het harmonieorkest.

C-Akkoord treedt regelmatig op in Boskoop en Waddinxveen. Soms alleen, maar vaak ook samen met de harmonieorkesten. Zo speelt C-Akkoord tijdens de braderie en avondvierdaagse in Boskoop en Waddinxveen en bij de verenigingsconcerten van Excelsior en Concordia. Ieder jaar doet C-Akkoord bovendien mee aan het festival in Schoonhoven. Daar beoordeelt een jury van professionals het orkest. Niet alleen een leerzame ervaring voor onze leerlingen, maar ook waardevol voor het orkest; van de verbeterpunten leren de leerlingen waar ze beter op kunnen letten. Bovendien is de voorbereiding naar het festival een leuke periode met een gezellige studiedag en een try-out concert.

18

Gemiddelde leeftijd

8.5

Gemiddeld rapportcijfer

8

Vergeten spullen per jaar

4500

Gram snoep

Jasper Lokhorst

Jonge, ambitieuze dirigent.

Jasper Lokhorst begon op 6-jarige leeftijd met AMV-lessen en maakte vanuit deze lessen de overstap naar klarinet. Hij studeerde Docent Muziek op Codarts Rotterdam en volgde daarbij Bijvak Klarinet bij Nancy Braithwaite en kreeg Directie van Joost Geerven en Hans Leenders. Momenteel studeert hij Medische Beeldvorming en Radiotherapie aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven.

Door in te vallen in vele werelden en vlakken van de muzikale wereld, heeft hij een brede kennis. Zijn grootste liefde is -en zal blijven de HaFaBra-wereld-, maar hij heeft het ook zeer naar zijn zin bij Musicals en klassieke muziek. Naast het dirigeren en musiceren werkt hij ook als Boventitelaar bij verschillende Operaproducties.

Naast C-Akkoord is Jasper ook Muzikaal leider bij de Jong Euroband in Rotterdam, en schrijft hij verschillende arrangementen en composities voor Harmonieorkest.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

C-akkoord

95,00Per kwartaal
  • Leuke, moderne muziekstukken
  • Inclusief wekelijkse les van 25 minuten
  • Les van gediplomeerde docenten
  • Opleiding gericht op hafabra-diploma's
  • Diverse optredens
  • Deelname aan het jongerenconcert

LIVE OPNAMES