HARMONIEORKEST

ONZE LEDEN

Het harmonieorkest van Excelsior bestaat uit ruim 40 mensen van alle leeftijden.

REPETITIES

Iedere woensdagavond repeteren we van 19.45 uur tot 22.00 uur onder leiding van onze dirigent Bart Roobol in ons eigen gebouw aan de Biezen 6 in Boskoop.

TOEGANKELIJKE SFEER

Na de repetitie praten we onder het genot van een hapje en drankje gezellig na aan de bar.

Harmonie Excelsior

In een gezellige en productieve sfeer repeteren we voor onze verschillende concerten. We spelen een gevarieerd programma, van klassiek tot modern. En omdat we van een uitdaging houden, spelen we muziekstukken uit zowel de derde en tweede divisie.We vinden het leuk om samen een muzikale prestatie neer te zetten en steeds beter te spelen. Regelmatig verschijnt er nieuwe muziek op de lessenaar, waar we onze tanden in kunnen zetten.

Gemiddeld treden we zo’n tien keer per jaar op. Marcheren doen we niet, we zijn een concertvereniging. Twee keer per jaar organiseren we zelf een concert. Zo verzorgen we tijdens het verenigingsconcert samen met ons opleidingsorkest C-Akkoord, AMV, slagwerkgroep, Harmexc en Saxcelsior een gevarieerd programma. Bij ons ‘bijzonder concert’ doen we altijd iets bijzonders, zoals optreden met een solist of dansers. Soms komt de solist van buiten, maar regelmatig soleert een van onze eigen leden. In Boskoop spelen we altijd op Koningsdag, de braderie en de avondvierdaagse. Daarnaast geven we regelmatig samen met andere orkesten een duoconcert en organiseren we play-inns. Tot slot gaan we regelmatig op concertreis in binnen- en buitenland. Een unieke ervaring, waarbij we op bijzondere locaties een concert kunnen geven.

41

Blije orkestleden

10

Concerten per jaar

57

3e helften

11

Dropveters

BART ROOBOL

Een creatieve, enthousiaste en professionele dirigent

Sinds april 2015 staat ons harmonieorkest onder leiding van Bart Roobol.

Bart ontdekte al op jonge leeftijd de trompet. Al snel speelde hij mee bij diverse orkesten en projecten. Lessen op de muziekschool volgde hij bij Ronald Harmsen.

Tijdens zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) studeerde hij bij Ad van Zon. Hier deed hij ook mee aan verschillende projecten, onder andere met het Rotterdam Young Philharmonic Orchestra, maar ook met koperensembles in diverse samenstellingen. Koperensembles zijn een grote voorliefde van Bart, vandaar dat hij in het bijzonder in dit genre werkzaam is.

Naast zijn studie ging hij parttime werken bij het fanfarekorps Nationale reserve (Natres) van de Landmacht. In 2009 behaalde Bart zijn Bachelor diploma klassiek trompet aan het Artez conservatorium te Enschede. Hierna heeft hij ook nog 1 jaar de master opleiding gevolgd.

Na zijn studie speelde hij fulltime Eb trompet bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers van de Koninklijke landmacht te Assen. Tegenwoordig speelt Bart bij fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke landmacht. Ze verzorgen regelmatig concerten en ceremoniële optredens in binnen- en buitenland.

Naast de bovengenoemde werkzaamheden dirigeert hij al vanaf zijn 17e met groot plezier HAFA orkesten. Hiervoor heeft hij naast zijn lessen op het conservatorium ook lessen gevolgd bij oa Sander Teepen. De tijd die hij over heeft steekt hij in het arrangeren voor HAFABRA-orkesten en andere samenstellingen.

Verder treedt Bart regelmatig op als solist en is hij ook regelmatig te zien bij diverse popbandjes.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

Harmonieorkest

52,00Per kwartaal
  • Wekelijkse repetitie op woensdagavond
  • Zeer divers muziekrepertoire
  • Enthousiaste, gedreven dirigent
  • Diverse optredens het hele jaar door
  • Gezellige borrels na optredens

LIVE OPNAMES