Wieger wordt wakker 2016

In de spetterende muziekvoorstelling ‘Wieger wordt wakker’ lieten de kinderen van basisschool De Akker en de Immanuelschool samen met het opleidingsorkest C-Akkoord van Harmonie Excelsior hun muzikale kwaliteiten aan zichzelf en aan hun ouders zien.

Tijdens de voorstelling nam verteller Greet Jonkers de kinderen en ouders mee naar de wereld van Wieger, die een muziekinstrument mag kiezen. De kinderen luisterden niet alleen, maar zongen, klapten en stampten naar hartenlust mee met de liedjes die ze van tevoren hadden ingestudeerd. ‘Wieger wordt wakker’ is de afsluitende voorstelling van het project ‘Blaasmuziek is cool’, waarmee Harmonie Excelsior basisschoolkinderen wil enthousiasmeren voor muziek. De AMV-groep van Excelsior liet zien hoe enthousiaste kinderen bij Excelsior verder kennis kunnen maken met muziek.

In mei 2016 start de vereniging namelijk weer met Algemene Muzikale Vorming (AMV). Kinderen kunnen via AMV op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met muziek. Ze krijgen een jaar lang muzieklessen om de basis te leren voor maar € 100,-. Kinderen die al noten kunnen lezen, maar geen instrument kunnen kiezen, kunnen terecht bij AMV 2. In een jaar tijd mogen kinderen 5 verschillende instrumenten 6 weken lang proberen. Eens in de 7 weken is er een gezamenlijke les. Dit voor maar € 200,- per jaar. Op 11 mei 2016 is er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis proefles bij Harmonie Excelsior, Biezen 6 in Boskoop. Alle kinderen zijn daar van harte welkom.

Blaasmuziek is cool’ is een onderdeel van het jongerenproject ‘Windkracht 6′, ontwikkeld door kennisinstituut Kunstfactor. De kinderen krijgen in dit project vier interactieve lessen van professionele muziekdocenten, die worden verzorgd door Harmonie Excelsior. De eerste les gaat over blaasinstrumenten en het orkest in het algemeen. De andere drie lessen gaan over een specifieke groep in een orkest: de houtblazers, de koperblazers en de Algemene Muzikale Vorming.

Foto’s zijn hier te vinden.