INSTRUMENTLESSEN

INSTRUMENTEN

Wij bieden instrumentlessen aan op de houtinstrumenten saxofoon, klarinet, hobo en dwarsfluit. Ook kun je kiezen voor de koperinstrumenten trompet, trombone, euphonium, hoorn en bas en voor slagwerk.

DOCENTEN

Al onze docenten zijn gediplomeerde docenten van het conservatorium. Ze geven les met passie voor de muziek en het verenigingsleven.

SAMEN MUZIEK MAKEN

De lessen worden individueel gegeven, zodat er volledige aandacht is voor de leerling. Omdat samen spelen net zo belangrijk en heel erg leuk is, is het meespelen in een orkest bij de prijs inbegrepen.

Instrumentlessen in Boskoop

Weet je al welk instrument je wilt bespelen? Dan kun je bij ons instrumentlessen volgen.

Als leerling van Excelsior krijg je les van gediplomeerde, professionele docenten. Voor iedere instrument(groep) hebben we een docent in huis. Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten: dwarsfluit, hobo, klarinet, altsaxofoon, tenorsaxofoon, trompet, cornet, trombone, hoorn, bariton, bas en slagwerk. De instrumentlessen zijn niet alleen voor jongeren. Ook volwassenen, die op latere leeftijd besluiten om een instrument te leren bespelen, kunnen hier zeker terecht. Na ongeveer anderhalf jaar kunnen de leerlingen meespelen in het opleidingsorkest C-Akkoord.

11

Leerlingen

920

Lessen per jaar

20

Gewenste oefentijd per dag

20

A Diploma's

Marjola Uitendaal

Sinds september 2016 verzorgt Marjola de hobolessen bij Harmonie Excelsior Boskoop.

Haar studie heeft ze gevolgd aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout en vervolgde haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, het Koninklijk Conservatorium in Brussel en aan de Musik hochschule in Hannover.

Als  hobo- en althobo-remplaçant is zij verbonden geweest aan het radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde ze in diverse beroepsorkesten en gaf les aan muziekscholen. Op dit moment speelt ze in wisselende bezettingen en treedt ze regelmatig op met koren en orkesten.

Martijn van Tent

Per januari 2018 is Martijn onze slagwerkinstructeur.

Martijn heeft slagwerk gestudeerd op het conservatorium van Tilburg. Daar heeft hij veel geleerd over alle instrumenten die bij het slagwerk horen: trommels en drumstel, maar ook instrumenten als xylofoon, pauken, marimba en djembé. Martijn is melodisch slagwerker bij Fanfare “Bereden Wapens” (collega van onze dirigent Bart Roobol) en is ook dirigent bij St. Caecilia Leidschendam-Voorburg.

Marko van Esch

Marko van Esch is sinds 2016 saxofoon- en klarinetdocent bij Excelsior.

Hij heeft docerend musicus klarinet gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ook heeft hij aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam zijn diploma’s uitvoerend musicus klarinet en de HaFaBra directie behaald. Tegenwoordig geeft hij saxofoon- en klarinetlessen bij verschillende muziekverenigingen. Bij Gouda’s Harmonie De Pionier is hij naast muziekdocent betrokken als opleidingscoördinator en hij is dirigent bij muziekvereniging Nieuw Leven in Haaften.

Margit Klaver

Per september 2021 is Margit onze fluitdocente.

Sinds mijn 9e speel ik dwarsfluit en nog steeds vind ik het een prachtig instrument! De mooie klank en de mooie stukken die voor dit instrument geschreven zijn wil ik graag overbrengen op mijn leerlingen. Dat lesgeven doe ik ondertussen alweer 30 jaar. Omdat elke leerling haar/zijn eigen ontwikkeling, problematiek en karakter heeft, blijft mij dit proces boeien.

Het samen muziek maken, zoals in jullie orkest, is naar mijn idee het leukste wat er is. Zelf heb ik jaren gespeeld in het Nederlands Fluitorkest. Inderdaad met alleen maar dwarsfluiten; maar wel van piccolo tot contrabasfluit. Een hele mooie tijd in mijn leven. Op dit moment speel ik samen met een organist en met een pianist. Lesgeven doe ik, naast voor Excelsior, in Nieuwegein (De KOM Kunstencentrum) en in mijn eigen lespraktijk (Margitsmuziekles). Voor De KOM geef ik ook AMV-lessen. Het is superleuk om aan het begin te staan van het muzikale leven van een kind.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

Instrumentlessen

140,00Per kwartaal
  • Wekelijkse les
  • Les van gediplomeerde docenten
  • Opleiding gericht op HaFaBra examens
  • Deelname aan orkest inbegrepen