Contact
0172 213 717

C-AKKOORD

OPLEIDINGSORKEST

In C-Akkoord bereiden onze leerlingen zich voor op het spelen in het harmonieorkest. Daarom leren ze hoe het er in een orkest aan toegaat, wat er komt kijken bij het instuderen van muziekstukken en hoe het is om een concert te geven.

REPETITIES

Iedere donderdag repeteren zo’n 50 leerlingen van 18.00 uur tot 19.15 uur onder leiding van Jeroen Wentel in de Hoge Noot aan de Jan Willem Frisoweg 1a te Waddinxveen.

LEUKE MUZIEK

De muziek is leuk en eigentijds, van Lady Gaga tot filmmuziek van bekende (animatie)films.

C-Akkoord

C-Akkoord is het opleidingsorkest van Excelsior en Concordia Waddinxveen. Leeftijd speelt in C-Akkoord geen rol; onze leerlingen variëren in leeftijd van 11 tot 47 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 17 jaar.

Gemiddeld stromen onze leerlingen na anderhalf jaar les in C-Akkoord in. Het precieze moment verschilt per leerling en wordt door de docent bepaald. Als de leerlingen in C-Akkoord spelen, begint de voorbereiding voor de muziekexamens. Leerlingen die hun A-examen op zak hebben mogen in overleg met hun docent doorstromen naar het harmonieorkest.

C-Akkoord treedt regelmatig op in Boskoop en Waddinxveen. Soms alleen, maar vaak ook samen met de harmonieorkesten. Zo speelt C-Akkoord tijdens de braderie en avondvierdaagse in Boskoop en Waddinxveen en bij de verenigingsconcerten van Excelsior en Concordia. Ieder jaar doet C-Akkoord bovendien mee aan het festival in Schoonhoven. Daar beoordeelt een jury van professionals het orkest. Niet alleen een leerzame ervaring voor onze leerlingen, maar ook waardevol voor het orkest; van de verbeterpunten leren de leerlingen waar ze beter op kunnen letten. Bovendien is de voorbereiding naar het festival een leuke periode met een gezellige studiedag en een try-out concert.

18

Gemiddelde leeftijd

8.5

Gemiddeld rapportcijfer

8

Vergeten spullen per jaar

4500

Gram snoep

JEROEN WENTEL

Ervaren, geduldige en proffesionele dirigent.

C-Akkoord staat al ruim een decennium onder leiding van Jeroen Wentel. Jeroen studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1992 sloot Jeroen zijn studie HaFa-directie af bij Gerrit Fokkema. De specialisatie Muziekwetenschap en de postdoctorale lerarenopleiding voor het vak muziek rondde hij in 1993 af. Naast het spelen is het dirigeren een steeds belangrijker plaats in gaan nemen. In de loop der jaren heeft Jeroen voor meerdere orkesten in alle varianten gestaan: brassband, fanfare, harmonieorkest en symfonisch blaasensemble. Op het moment zwaait Jeroen de scepter bij Concordia Waddinxveen (harmonie) en C-akkoord. Daarnaast is hij principal cornet en tweede dirigent van de Amsterdam Staffband, een landelijk geselecteerde groep koperblazers die nationaal en internationaal optreedt. Tenslotte is Jeroen als muziekdocent en ICT-coördinator aan het Meerwegencollege in Amersfoort verbonden.

"AMV is leuk, omdat je met de ster van de week op allemaal verschillende instrumenten mag spelen, je op blokfluit leert spelen, je met de boomwhackers mag slaan en omdat het leuk is om voor iedereen op te treden!" - AMV-groep

"Wat ik zo leuk vind bij Excelsior is dat de leden zo enthousiast zijn. Er wordt met heel veel plezier muziek gemaakt en daarna is er altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik vermaak me er prima! :)" - Mariska Snel

"Waarom is spelen bij Harmonie Excelsior leuk? Men zegt dat muziekmaken een gezonde bezigheid is. Daarom speel ik o.a. bij Excelsior. Een leuke, actieve vereniging. Mooie concerten en bijzondere activiteiten." - Bert Gelderblom

Wie begint er nou op zijn 40e nog met een instrument bespelen? Het zijn er meer dan je denkt! Hoewel de eerste optredens spannend zijn, merk je dat je onderdeel bent van één geheel. En sámen musiceren is leuker dan alleen! - Margriet

LIDMAATSCHAP

C-akkoord

92,50Per kwartaal
  • Leuke, moderne muziekstukken
  • Inclusief wekelijkse les van 25 minuten
  • Les van gediplomeerde docenten
  • Opleiding gericht op hafabra-diploma's
  • Diverse optredens
  • Deelname aan het jongerenconcert

LIVE OPNAMES