Richard van Loon, Helma van der Louw en Coos Rijsdijk strijden om de eretitel Maestro van Boskoop

Op 27 juni 2018 om 20:00 uur vindt in het Flora theater in Boskoop de bloedstollende finale plaats van Maestro Boskoop. De bekende Boskopers Richard van Loon, Helma van der Louw en Coos Rijsdijk zullen op deze avond twee muziekstukken dirigeren. Het orkest van Harmonie Excelsior Boskoop probeert de aanwijzingen van de dirigenten zo goed mogelijk te volgen. Een deskundige vakjury, het publiek én de orkestleden bepalen vervolgens wie het orkest het best door de stukken heeft geleid en de eretitel Maestro van Boskoop mag dragen.

Het deelnemersveld bestaat uit Richard van Loon, eigenaar van Eeterij Het Keldertje, Helma van der Louw, eigenaar van VanderLouw communicatie en organisatie en Coos Rijsdijk, oud-burgemeester van Boskoop. De deelnemers hebben nog geen ervaring met dirigeren en staan dus voor het eerst voor een orkest. Maar enthousiast zijn ze zeker! Alle drie doen zij hun uiterste best om het beste uit de orkestleden te halen. Op 27 juni om 20:00 uur zal de eerste deelnemer de baton (het dirigentstokje) slaan in het Flora theater te Boskoop. Wilt u ook getuige zijn van deze bijzondere gebeurtenis? Kom dan naar het Flora theater in Boskoop en help ons de Maestro van Boskoop te vinden! Kaartjes zijn te koop bij Leo’s Drankenhuis, bij Primera Groenendijk en aan de deur zo lang de voorraad strekt.

Het evenement is vrij gebaseerd op het televisieprogramma Maestro. In dit programma krijgen bekende Nederlanders een stoomcursus dirigeren. Vervolgens mogen zij hun kunsten vertonen op het grote podium. Ook de deelnemers van Maestro Boskoop hebben een dirigeertraining gekregen. Deze training stond onder leiding van Bart Roobol, dirigent van Excelsior. Na de training was het dan tijd om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Zij kregen 1 repetitieavond de tijd om de muziekstukken te oefenen met het orkest. Nu ook deze repetities zijn geweest, zijn de deelnemers helemaal klaar voor de grote finale van Maestro Boskoop!

Maestro Boskoop wordt georganiseerd door Excelsior Boskoop. Ondanks onze respectabele leeftijd van 119 jaar, zijn wij zeker geen oude en saaie vereniging! U vindt ons regelmatig in Boskoop, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag of de braderie. Of misschien heeft u ons weleens horen spelen tijdens een van onze concerten. Naast onze traditionele concerten vinden wij het leuk om bijzondere activiteiten te organiseren. Zo hebben organiseerden wij al een drumworkshop met Olaf Fase en een play-inn. Dit jaar wilden wij het Boskoopse publiek weer betrekken bij onze muzikale activiteiten. En wij vonden Maestro daar zeer geschikt voor!